hirdetés

Az ultrák megcsinálták a hangulatot a Fradi-Debrecenen. Volt itt minden ami egy futball showhoz kell. Azonban sajnos pár fradista vagy magát annak álcázó férfi verekedett és súlyosan bántalmaztak egy békés fradi szurkolót, aki életveszélyes állapotba került. Nos ez pont arra volt jó, hogy ismét az ultraellenes hangok erősödjenek.
groupama ultrákTudott volt, hogy három és fél esztendőnyi szünet, s a klubvezetéssel való vitatkozás, huzavona, majd a kompromisszumos békekötés után a Loki elleni szombat délutáni rangadón tért vissza a lelátóra a Fradi-ultrák csoportja.

Nagyszerű hangulatot varázsoltak a teltházas stadionba, s a petárdázást és a füstbombákat leszámítva “szabályos” keretek között drukkoltak – a hangosbemondónak figyelmeztetnie éppen a hajdúságiakat kellett egy, az ellentábort elfogadhatatlan hangnemben “megtaláló” rigmus miatt.

A mérkőzés szünetében, 16.20 órakor szurkolói összetűzés történt. Ezzel kapcsolatban a BRFK sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy”eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki”, és “a verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült.

A rövid közlemény kitér rá, hogy “az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja”.

A  B-szektor alatti részen, a büfék előtt, több, mint két tucat Fradi szurkoló megtámadta két, szintén fradista társát. A két megtámadott szurkoló közül az egyik koponyasérüléseket szenvedett, súlyosan megsérült a szeme, jelenleg kórházban van. A biztonsági szolgálat sietett a segítségükre, lényegét tekintve kimenekítették őket a fekete ruhát, csuklyát és maszkot viselő ultrák karmai közül. A 24.hu úgy tudja, hogy kések is előkerültek.

A klub az alábbi közleményt adta ki: Az FTC, a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő.