hirdetés

A Tinkoff világbajnok kerekese élete első sárga trikóját veheti fel. Peter Sagan nemcsak a Tour de France második szakaszát nyerte meg ádáz csatában, de összetettben is az élre állt. Contador megint esett, akárcsak a BMC sztárja, Porte is és hatalmas hátrányba keveredtek.

sgaran tour

A 2. szakasztól sokan tartottak, mert sem nem volt hegyi szakasz, sem nem volt sprint szakasz. A végén azonban volt egy gatyaszaggató emelkedő. A Saint-Lo-Cherbourg-Octeville 182 kilométere etap tartogatott némi meglepetést. Egyrészt mert Contador, a Tinkoff sztárja megint bukott, és hatalmas, több mint egyperces hátrányt szedett össze, akárcsak a BMC kapitánya, Richie Porte.

A szakaszt Peter Sagan nyerte, aki életében először veheti fel a sárga trikót, és három év után nyert ismét a Touron szakaszt. A világbajnok kerekesnek nagy volt a boldogsága.

– A célba érve meglepett, hogy nyertem, azt hittem, vannak még ketten előttem. Erősek voltam a lábaim, de a csapat nagyot dolgozott. Az utolsó ötszáz méterig hoztak a társaim, külön köszönöm nekik ezt. Persze örülök a világbajnoki címemnek, de annak még inkább, hogy pályafutásomon először a sárga trikót is felvehetem nyilatkozta a célban Peter Sagan.
Contador ismét nagyon sokat veszített a második szakaszon, így hiába nyerte a szakaszt csapattársa, Sagan, a Tinkoff nem lehet boldog. A spanyol kerékpáros a szakasz vége előtt körülbelül 120 kilométerrel bukott, ekkor még a 2 perces hátrányból a csapattársai felvitték a mezőnybe, de a végét nem bírta Contador. A szakasz másik nagy vesztese a BMC kapitánya, Porte, akinek nehéz lesz a több mint kétperces hátrányt ledolgoznia.