hirdetés

Nem jutott ki az U19-es csapatunk a foci Eb-re. A csoport eddigi nyeretlenjétől a töröküktől kaptak ki Vancsáék simán, ami érthetetlen és egyben elkeserítő. Talán valami nem mgsem stimmel az MLSZ válogatási szemléletében, talán több nem „apu is focista” volt játékost kellene behívni és nem a menedzserekre hallgatni. Bár mi nem értünk a focihoz.

 

„Benczenleitner góljával a 81. percig vezettünk Törökország ellen. A végeredmény 2-1-es török győzelem lett az elitkör utolsó mérkőzésén.

Az Eb-szereplés volt a tét az U19-es válogatott Törökország elleni mérkőzésén Győrben, az ETO Parkban. A találkozó előtt csapatunk 4 ponttal a csoportja élén állt. A második helyről a szintén négypontos, csak gólkülönbséggel rosszabb Izrael várta az elitkör utolsó fordulóját és Skócia elleni mérkőzését. Utolsó ellenfelünk, Törökország – borítva a papírformát – a tornán eddig nem gyűjtött pontot. A nyolccsapatos Európa-bajnokságra csak a csoportelső jut ki.
Tímár Krisztián három helyen változtatott a skótok elleni találkozóhoz képest, Csinger Márk, Sztojka Dominik és Bényei Ágoston került be a kezdőbe az utolsó mérkőzésre.

Az első támadás a tököké volt, de ellenfelünk lesről indult meg. A játékrész egyenlő erők küzdelmét hozta, a kapuk nem forogtak veszélyben. A törökök már nem juthattak ki a kontinenstornára, de az látszott a csapaton, hogy szeretne szépen búcsúzni az elitkörtől és igyekezett megnehezíteni a dolgunkat. A 20. percben Senkónak egy szabadrúgást követően kellett nagyot védenie. A 22. percben aztán Benczenleitner harcossága révén mi kerültünk előnybe: az ellenfél térfelén szerzett labdát és a tizenhatos sarkától a kapuba emelt (1–0)!

A 34. percben Vancsa Zalán volt nagy helyzetben, aki a kapu előtt védőjét kicselezve lőtt, de a török kapus ekkor védeni tudott. A félidő legvégén még Senkó Zsombor jött ki jó ütemben a kapuból. A szünetre 1-0-s magyar vezetéssel mentek a csapatok.

A második félidőre beállt a jelenleg Soroksáron futballozó Nagy Olivér, Horváth Artúr helyett. A folytatás hasonló játékot hozott, mint amit az első játékrészben láthattunk. Az 51. percben Vancsa került ziccerbe, de labdája elkerülte a kaput. Hamarosan Németh Dániel éles szögből vette célba a kaput és nem sokon múlt az újabb találat. A védelmünk is jól szerepelt a találkozón, a védők és kapusunk is résen volt a török próbálkozásoknál.

A 81. percben aztán egy török ziccert még védett Senkó Zsombor, de a második labdát Akgün a kapuba lőtte (1–1). Ekkor a magyar, az izraeli, de a skót válogatott előtt is nyitva állt a lehetőség, hogy egy góllal kivívja az Eb-szereplést. Ez végül Izraelnek sikerült, amely csapat így hét ponttal zárta a tornát.

A győri találkozó hátralevő részében bár igyekeztünk kivívni a csoportelsőséget, de a 93. percben a törökök jutottak tizenegyeshez, amit Elmaz értékesített (1–2).

Az Eb-n az izraeli válogatott szerepelhet.”

Magyarország–Törökország 1-2 (1-0)

Magyarország: Senkó – Szujó, Csinger, Debreceni – Kovács (Kerezsi, 60.), Bényei (Simut, 84.), Horváth (Nagy, a szünetben), Sztojka (Biben, 75.), Benczenleitner – Németh – Vancsa ( Gera, 84.). Szövetségi edző: Tímár Krisztián
Törökország: Cetin – Yigit, Bayram, Erciyas, Gülay – Elmaz – Beyaz (Demir, 90+7.), Karaal (Sönmezsoy, 55.), Zehir (Akgün, 71.), Aydin (Karatas, 90+6. )– Altunbas. Szövetségi edző: Onur Zayim
Gólszerző: Benczenleitner (22.), ill. Akgün (81.), Elmaz (90+4. – 11-esből)

 

(Horváth Szabolcs)