hirdetés

Elhunyt egy barát. Váratlanul és gyorsan ölte meg a koronavírus pedig pár napja még SMS-t is váltottunk a legendás erős emberrel Gruber Vilivel, aki még egy trollit is elvonszolt simán, poénból.

 

Gruber Vilmos, a hazai erőemelés egyik szülőatyja volt. Jó barát. Pár napja még SMS-t váltottunk, de nem gondoltuk volna, hogy az erős embert elviszi ily hirtelen ez a fránya koronavírus. Az utolsó üzenetben írta nincs jól, mi szívecskéket küldtünk aztán pár napig nem válaszólt a legendás trollibuszt is elhúzó barátunk. Sejtettük baj van. De hittük, hogy Vili legyőzi ezt a fránya kórságot. Tévedtünk és döbbenten állunk és csak nézünk ki a fejünkből bambán.

A legenda generációkat nevelt ki a sportágban. Többszörös világ- és Európa-bajnok volt, emellett itthon is komoly eredményeket tudott felmutatni. Versenyzői pályafutása mellett számtalan világ- és Európa-bajnok kiválóságnak segítette a munkáját, felkészülését. 2005-ben a sportágban végzett munkájáért életműdíjat kapott.

Megalapította a Gruber’s Gym Sportegyesületet, és hozzájárult ahhoz, hogy a magyar erőemelés nemzetközi szinten is elismert legyen. Gruber Vilmos 79 éves volt.

Grubi ! Légy jó.

(Turi László )