hirdetés

Nagyobb a baj a tenisz szövetségnél mint azt hitték. Az új vezetőség és Lázár János újabb 1 milliárd forint hiányt talált az igazságügyi könyvszakértői vizsgálók segítségével. Az MTSZ korábbi Fideszes elnöke Szűcs Lajos és beosztottjai komoly bajban vannak és a NAV is újra nyomoz az előző vezetés fura gazdálkodása miatt.

 

Sokkolta Lázár Jánost és az új elnökséget az igazságügyi könyvszakértők vizsgálatának eredménye. Egyrészt mert újabb 1 milliárd forint hiányt találtak és egyre rejtélyesebb szövevényesebb a korábbi vezetés pénzköltése. A szervezet közleménye szerint „még a vártnál is sokkal sötétebb képet fest a múltbeli működésről”.

Az MTSZ elnöksége csak most fogadta el a 2019-es beszámolót, a szakértői vizsgálat pedig kiderítette, hogy a Szűcs Lajos vezette korábbi elnökség nem az eddig ismert 3,5 milliárd forintos hiányt hozta össze, hanem annál egymilliárddal többet. Ezen felül pedig közel 220 millió forint áfa visszafizetési kötelezettségre is fény derült.

A szakértői jelentésből is kitűnő felelőtlen gazdálkodással összefüggésben a Magyar Tenisz Szövetség több feljelentést is tett, amelyek alapján a NAV vizsgálata jelenleg is folyamatban van – olvasható a közleményben, az MTSZ a teljes szakértői véleményt közzétette a honlapján.

Az állam tavaly májusban megkezdte a hiány konszolidációját.

A teniszszövetségben tavaly nyáron volt elnökváltás, Szűcs Lajos helyét Lázár János vette át, aki feljelentette a korábbi főtitkárt, Richter Attilát.

Azonban most újabb NAV nyomozások indulnak és kíváncsian várjuk lesznek-e gyanúsítottak és azok kik lesznek.

(turi)