hirdetés

Élete végéig hálás lesz a bíróknak egy fiatal labdarúgó. A 17 éves utánpótlás-focista eszméletlenül esett össze egy vasárnapi bajnoki meccsen Makón. A fiatal focista életét a játékvezető és a partjelző mentette meg, és a partjelző zászló.

NANJING, CHINA - AUGUST 23: A FIFA Assistant Referee in action during the 2014 FIFA Girls Summer Youth Olympic Football Tournament Semi Final match between Venezuela and Mexico at Wutaishan Stadium on August 23, 2014 in Nanjing, China.  (Photo by Stanley Chou - FIFA/FIFA via Getty Images)

A partjelző zászlójának rúdjával feszítették szét annak az utánpótláskorú labdarúgónak a száját, aki súlyos sérülést szenvedett vasárnap Makón – írja a Délmagyar. Nagy-György Balázs focista a Maros menti UFC és a SZEOL SC U19-es labdarúgócsapatainak mérkőzésén egy ütközés után eszméletlenül esett a földre, hátracsúszott a nyelve és nem kapott levegőt. Szöllősi Ferenc játékvezető profi módon gyorsan reagált az esetre, és a pályán lévők végül megmentették a fiatal focista életét.

Brakszatórisz András, a makóiak edzője elmondta, a partjelző zászlójának rúdját tették a focista szájába, hogy hozzáférjenek a nyelvéhez, és mivel gyorsan reagáltak, a fiú néhány perc után jobban lett. A védőt rohammentő vitte kórházba, ahol többször is megvizsgálták, jobban lett, és a napokban várhatóan hazaengedik.

(Forrás: Délmagyar)