hirdetés

Miklós Edit közel egy év után indul ismét versenyen: a magyar alpesi síző januárban elszenvedett súlyos térdsérülését követően elsőként pénteken a kanadai Lake Louise-ban áll rajthoz.
miklos21Az utóbbi három hétben remek körülmények között tudtunk készülni, jó döntés volt, hogy hamarabb utaztunk ki Amerikába. Főként szuperóriás-műlesiklást és lesiklást edzettünk. Voltak másfél perces hosszúságú pályáim, amikor 120 km/órás sebességgel csúsztam és nagyokat ugrattam” – számolt be felkészüléséről a lesiklásban olimpiai hetedik helyezett versenyző, aki szerint mindenképp jó volt a versenyre hangolódáshoz újra érezni a sebességet és az adrenalint.

Az MTK csíkszeredai születésű sízője arról is beszélt, hogy a térde “jól viselkedett”, egyáltalán nem fájt. Noha tavaly fantasztikusan kezdte a szezont a kanadai helyszínen, ezúttal nem fogalmazott meg konkrét elvárást magával szemben, mindössze annyi célt jelölt meg, hogy újra visszarázódjon a versenyzésbe. Egy éve lesiklásban egy-egy tizedik és harmadik, míg szuperóriás-műlesiklásban 13. helyet gyűjtött.
Svájci edzője, Stefan Abplanalp bizakodó a versenyző formáját illetően, ugyanis meglátása szerint nagyon jól sikerült az egyesült államokbeli Copper Mountainben tartott edzéssorozat. Hozzátette, tanítványának még mindig szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy “megtanuljon újra versenyezni”.

“Ha a legjobb húszban végezne, az nagyszerű kezdés lenne” – nyilatkozta a szakember.

Miklós Edit a keddi hivatalos edzésen a 34. időt érte el, de ez korántsem mérvadó, sok versenyző a léceit próbálja ki, a különböző íveket teszteli. Csütörtökön még egy tréning lesz, majd magyar idő szerint pénteken és szombaton 20.30-tól lesikló, vasárnap 19 órától pedig szuperóriás-műlesikló futamot rendeznek a világkupában.