hirdetés

Litvánia ellen folytatta szereplését a magyar férfi ülőröplabda-válogatott a budapesti ülőröplabda Európa-bajnokságon. A baltiak 1:0-ra és 2:1-re is vezettek, de a mieink nem adták fel, kétszer is egyenlítettek és a végén a döntő játszmát is behúzták.

 

Még elszántabban kezdte a magyar válogatott a második mérkőzését, s rendre vezetett is, de csak egy-egy ponttal. Először 5:5 után fordult a kocka, sőt a litvánok el is húztak három ponttal. 10:10-nél azonban sikerült utolérni őket és át is vettük a vezetést. 12:13 után sorozatban négy pontot szereztek a mieink, de egy litván időkérés után megint fordult a kocka. Hiába egy újabb időkérés, vezettek már öttel is a vendégek, amikor elkezdtünk visszazárkózni. Sajnos már későn, a szettet 25:21-re a litvánok nyerték.

A második játszma is komoly adok-kapokkal kezdődött, egy-egy pont volt csak a csapatok közötti különbség. Aztán a szett közepe felé Kertész kezdett nyitni és ászaival sikerült négy ponttal is meglépni. Ugyan egyszer sikerült még visszazárkóznia a litvánoknak kettőre, de aztán a mieink percei következtek és villámgyorsan nyolcra nőtt a különbség. Végül kilenc játszmalabdából már az elsőt sikerült kihasználni (25:15).

A harmadik játszma viszont hiába kezdődött két magyar ponttal, ellenfelünk villámgyorsan fordított és meg is lépett négy-öt ponttal. A litvánok sokkal határozottabban játszottak és erősebben is ütöttek ekkor, a mieink pedig csak futottak az eredmény után. Volt már a különbség hét pont is, és hiába zárkóztak vissza a fiúk négyre, közelebb már csak akkor sikerült jönni, amikor a második szettlabdát hárította a csapat. A harmadikat már nem sikerült így ez megint 25:21-gyel lett a litvánoké.

Azonban úgy tűnik, lejtett a pálya, mert a térfélcsere után megint a mieink domináltak. Nagyon gyorsan elhúzott a csapat, és a szett közepén tízzel is vezettek a fiúk. Peres, majd Veleg nyitássorozatával 14 pont is volt már a különbség, s végül Gergencsik tette fel az i-re a pontot (25:13).

Következett az ötödik szett, ahol 1:2 után a mieink sorozatban öt pontot szereztek, ezzel megadva az alaphangot a folytatáshoz. A térfélcserénél már öt pont volt a mieink előnye, de ezt követően két pontra visszazárkóztak a baltiak. Nehéz pillanatok voltak, de sikerült megállítani a felzárkózást. 12:9-nél Kertész lábbal mentett és tett át egy labdát, amiből magyar pont lett, és a végén négy mérkőzéslabdája is lett a mieinknek, amit Kovács ászával egyből sikerült is értékesíteni (15:10).

Ezúttal mindent kiadott magából és extázisban játszott a csapat. A sikerhez kellett Kertész Robert klasszis teljesítménye is, aki egymaga 45 pontot szerzett, de az is kellett hozzá, hogy igazi csapatként küzdjenek a fiúk.-mondta Raska Gyula.

Peres János csapatkapitány szerint kissé döcögősre sikerült a mérkőzés. Normál körülmények között ezt a meccset simán nyernünk kellett volna, de azok után, hogy a klasszifikáción nem ment át az egyik legjobb játékosunk, így gyakorlatilag egy teljesen új összeállításban kellett játszanunk. De végül igazi csapatként sikerült megoldanunk ezt a feladatot, és megnyertük a találkozót.