hirdetés

Drámai pillanatokat éltek át a felvidéki DAC és az NB I-es Videoton focistái a két csapat szombati felkészülési mérkőzésén.

mervó benceA találkozó 63. percében a szlovák élvonalbeli együttes magyar támadója, Mervó Bence két székesfehérvári játékossal együtt felugrott fejelni, egyikük könyökkel eltalálta a dunaszerdahelyi csatárt, aki mozdulatlanul terült el a pályán. Hatalmas volt az ijedtség, a pályán lévők riadtan mutogattak a játékvezetőnek és a kispadoknál tartózkodó orvosi stáboknak, hiszen a szünetben csereként beállt focista elvesztette az eszméletét. Szerencsére az óriási riadalom ellenére nem történt tragédia, a focista két perc után magához tért.

Az ellenfél két játékosával ugrottam fel fejelni, mindannyian a labdát szerettük volna megszerezni, így szándékosságról nem beszélhetünk. Sajnos nagyon szerencsétlen voltam, az egyikük ugyanis eltalált a könyökével. Elterültem a földön, és elvesztettem az emlékezetemet. Két perc teljesen kiesett, nem emlékszem semmire sem abból, ami ez idő alatt történt – mesélte a Blikknek Mervó. – Szerettem volna visszatérni a pályára, de nem engedték. Természetesen az orvosok megvizsgáltak a kórházban, komoly sérülést nem szenvedtem, még az agyrázkódást is megúsztam.

Mindenesetre őt és szeretteit is érthetően megviselték a történtek.

A szüleim nagyon megijedtek, akárcsak a barátnőm, mindannyian aggódtak értem. Hála istennek nem történt nagy baj, ugyanakkor az is igaz, hogy ijesztő lehetett külső szemlélőként végignézni az esetet – tette hozzá a futballista, aki elmondta, hogy már jól érzi magát, nem kell pihennie, így edzéseket sem hagy ki.

A meccset aztán befejezték, a Dunaszerdahely, amelyben kezdőként Kalmár Zsolt egy félidőn keresztül játszott, 2-1-re legyőzte a Videotont.

Mervót az elmúlt időszakban folyamatosan talpfájdalmak gyötörték. Sérüléséből felépült, szeretné alapemberként gólokkal segíteni az együttest.

Úgy érzem, jó helyen vagyok, motiváltan dolgozom. Vezetőedzőnk, Marco Rossi bízik bennem, szeretném meghálálni a bizalmat – árulta el a focista.