hirdetés

A riói olimpiára hangolódó női pólós csapatunk döntetlent játszott. Bíró Attila lányai az utolsó olimpiai felkészülési mérkőzésén 7-7-es döntetlent játszott az ausztrál nemzeti csapattal csütörtökön Cegléden.

póló női 2 style

Bíró Attila Európa-bajnok együttese múlt héten a Margit-szigeti BENU Kupán is megmérkőzött az olimpiai bronzérmessel, akkor egy rendkívül kemény és szoros mérkőzésen a tengerentúli együttes 5-3-ra nyert. Most azonban már nem jártak túl az eszünkön, és egy biztató döntetlent játszottak a magyar lányok.

A ceglédi összecsapás egy gyorsan értékesített ausztrál emberelőnnyel kezdődött, de hamar jött a válasz Antal Dóra révén, aki egy beúszást követően akcióból volt eredményes. Ezt követően mindkét oldalon sok volt támadásban a hiba – a magyarok kettős emberelőnyben sem találtak a kapuba –, de a védekezésre nem lehetett panasz. A gólcsendet az ausztrálok törték meg, majd a túloldalon Keszthelyi Rita a kapufáról a vendégek kapusának könyökét is kihasználva szerzett gólt. Az első játékrész végén mégis az ausztrálokhoz került az előny, harmadszor is fórból voltak eredményesek. A második negyed ausztrál bomba góllal indult, de a következő támadásban Bujka Barbara lerázta magáról emberét, és újra egyre csökkentette a különbséget. Nem sokkal később egyenlített a magyar csapat, a harmadik olimpiájára készülő Takács Orsolya emelkedett ki, és pöckölt a hálóba. A hosszabb pihenőre mégis Ausztrália térhetett előnnyel, hiszen két másodperccel a dudaszó előtt emberelőnyből Ashleigh Southern talált a kapuba.  A nagyszünet után Kisteleki akcióból szerzett gólt, majd szűk három perccel a negyed vége előtt újabb lövése csorgott be, így először vezettek a magyarok, de a túloldalon Bronwen Knox egy csodálatos ejtéssel egyenlített. A zárófelvonás Glencora McGhie szintén pazar ejtésével indult, a túloldalon Takács viszont nemes egyszerűséggel szétlőtte a hálót. Két és fél perccel a vége előtt újabb emberelőnyt kaptak az ausztrálok, az időkérést követően azonban elmaradt a gól, Gangl Edina védett nagyot. Újabb ausztrál ziccer következett, de ezúttal Antal fantasztikus blokkja segítette ki Ganglt, a visszaúszásnál pedig kiállítottak egy ausztrált, Bíró Attila azonnal időt kért. Ennek ellenére nem sikerült ziccerig játszani a figurát, de a túloldalon az ausztrálok is hibáztak, így maradt a döntetlen.

A magyar válogatott július 30-án indul Rióba, ahol a címvédő amerikai válogatott mellett a kínaiakkal és a spanyolokkal szerepel azonos csoportban.

– Nem vagyok elégedett, mert a többször a kezünkben volt a győzelem. Kicsit bosszant, hogy a végén az utolsó emberfórt egy rossz passz miatt nem tudtuk belőni. Úgy gondolom, a múlt héthez képest előrébb léptünk, ez az ausztrál csapat a világ egyik legjobbja. Vannak még hiányosságaink, de ez a két és fél hét elég lesz – nyilatkozta Bíró Attila.