hirdetés

Újabb fordulat Novak Djokovic ügyében. A címvédő teniszező vízumát ugyanis visszavonták az ausztrál hatóságok és így kiutasítják. Djokovic így aligha tud elindulni az Austral Openen. Sőt a sportoló 3 évig ki is lesz tiltva Ausztráliából.

 

Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter visszavonta a világelső szerb Novak Djokovics ausztráliai vízumát, ami azt jelenti, hogy a 34 éves teniszezőt kiutasíthatják az országból és címvédőként nem indulhat el a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen.

Alex Hawke pénteken azzal indokolta a döntését, hogy az „egészségügyi és közrendi okokból” született, valamint a „közérdek ezt kívánja”. A Morrison-kormány határozottan elkötelezett Ausztrália határainak védelme mellett, különösen a koronavírus-járvánnyal összefüggésben– jelentette ki a miniszter.

A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes Djokovics múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de megtagadták tőle a belépést, napokat karanténszállóban töltött, majd hétfőn az ausztrál szövetségi bíróság határozata nyomán szabadon engedték. A döntés ellen Novak Djokovics fellebbezhet, de ehhez megalapozott indokra van szükség.

A BBC úgy tudja, hogy Djokovic az elkövetkező 3 évben nem utazhat majd Ausztráliába.

Djokovics szerdán közleményében ismerte be, hogy ügynöke hibázott a vízum kitöltésekor, mert véletlenül egy rossz rubrikát ikszelt be. A kilencszeres Australian Open-győztes címvédő korábban azzal a kijelentésével kavart nagy port, hogy bár nincs beoltva a koronavírus ellen, mégis elindul az idei év első Grand Slam-tornáján.

A teniszező hazájában, Szerbiában iskomoly indulatokat váltott ki, hogy a nemzeti hősként tisztelt Novak Djokovicsot oltatlansága miatt nem engedik elindulni az Australian Openen.

(csákány)