hirdetés

Élete legnagyobb vereségének értékeli Novak Djokovic, hogy kiesett Rióban. A világ legjobb teniszezője Pekingben harmadik, Londonban negyedik lett, Rióban kiesett, és így pályafutása első olimpiai aranyérmét nem tudta megszerezni.

djokovic

Az utóbbi években nagyon ritkán fordult elő, hogy Novak Djokovic vereséget szenvedjen a teniszpályán. A szerbek világklasszisa 2013-ban kilencszer, 2014-ben nyolcszor, tavaly mindössze hatszor kapott ki, és idei mérlege is impozáns: 51-4. 2016-ban Dubajban Feliciano Lopez, Monte-Carlóban Jiri Vesely, Rómában Andy Murary, míg Wimbledonban Sam Querrey tudta legyőzni. Ugyan az ATP-eredményekbe nem számít bele az olimpia, így a mérleg hivatalosan nem romlik, ettől még Djokovic sírva vette tudomásul, hogy a riói olimpia férfi egyesének első fordulójában 7:6, 7:6-ra kikapott az argentin Juan Martin del Potrótól.

– Ez életem és a pályafutásom egyik legfájóbb veresége. A sebek még frissek, és nagyon fájnak. Azért fáj, mert sokan bíztak bennem. Bocsánatot kérek azoktól, akik most kiábrándultak belőlem. Nagyon szomorú és csalódott vagyok – mondta Djokovic a Vajdasag.ma portálnak.

Del Potro és Djokovic régi ismerősök és barátok, négy éve, a londoni olimpián is összefutottak, az argentin akkor a bronzmérkőzésen nyert a szerb ellen.

– Örülök, hogy egy jó barátom győzött le, aki hosszú ideje sérülésekkel bajlódik. Amit eddig elértem a pályafutásom alatt, az hihetetlen. Az olimpiát már nagyon vártam, de nem tudtam a legjobb játékomat nyújtani. Nem keresek kifogásokat, de ez van. Szomorú, hogy így ért véget  – tette hozzá Djokovic, aki párosban Nenad Zimonjic oldalán még versenyben van.