hirdetés

A Szeged kétgólos győzelmet aratott a vendég Breszt ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.

szeged-pickhandballA Szegednek – amelynek a keretéből ezúttal is hiányzott a Kielce elleni mérkőzésen két hete orrtörést szenvedett Szergej Gorbok – a tabellán előtte álló és eddig egy ponttal többet gyűjtött fehérorosz csapat ellen nagyon fontos volt a győzelem, ami kiélezett küzdelemben össze is jött.
Szűk tíz percig csak két-két gól esett, aztán a Szeged jutott vezetéshez, majd a 25. percig 10-6-ra elhúzott. A jelentős hátrány azonban nem szegte kedvét az ellenfélnek, amely a szünetig egyre zárkózott vissza.

A pihenő után szívósan tapadt a hazaiakra a Breszt, és csak a félidő második felében nőtt időnként két gólra a különbség a Szeged javára. Többször is volt lehetőség hárommal meglépni, de mindannyiszor pontatlan volt az indítás vagy a támadásbefejezés.
Az utolsó perc 24-22-ről indult, szegedi támadással, majd Juan Carlos Pastor vezetőedző 46 másodperccel a vége előtt időt kért. A hazai csapat támadása után a vendégeknek 20 másodpercük maradt, ez idő alatt két kapufát lőttek. A győzelmükkel a negyedik helyre zárkózó hazaiak legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt, kilenc góllal.