hirdetés

Megvonta a teljes támogatást a legendás sportklubtól az Újpest Torna Egylettől a kerületi önkormányzat. Déri Tibor ellenzéki polgármester testületének döntése egyedi és egyben megdöbbentő. Érdekes , hogy a szintén ellenzéki vezetésű szomszédos kerületben , a XV.kerületi városvezetőnek Németh Angélának még csak eszébe sem jutott ilyen döntés.

 

A koronavírusra hivatkozva Újpest új ellenzéki polgármestere Déri Tibor és képviselőtársai drasztikus módon megvonták Magyaroroszág egyik legrégebbi történelmi klubjának az UTE-nak a támogatását, amely több mint 3000 gyermek sportolását biztosítja. Ilyen brutális döntést egyik önkormányzat sem hozott. Olyanra van példa, hogy a támogatások felét elvonták, azzal a megjegyzéssel, hogy a koronavírus-vészhelyzet után visszakapják. Érdekes, hogy a szomszédos kerületben Németh Angéla polgármesternek, aki szintén ellenzéki városvezető, eszébe sem jutott, hogy a helyi sportklubok támogatását megvonja.,

Dériék döntése több mint érthetetlen. Bár, ha a polgármester és a képviselők is mind-mind lemondtak a tiszteletdíjukról és fizetésükről, akkor az szép és dicséretes dolog, de akkor is elfogadhatatlan az UTE támogatásának a megvonása.

Elfogadhatatlan, mert az egyesület a városrész egyik fő reklámozója, biztosítja a kerületben a gyerekek sportolását, több mint háromezer gyerek sportol itt, és ne felejtsük el, nem utolsó sorban az UTE szurkolók döntik el évről évre ki legyen a polgármester a szavazatikkal.  Nos Déri Tibor polgármester most igen nagy lépést tett afelé, hogy hamar befejezze polgármesterkedését az UTE támogatásának megvonásával.

Arra pedig gondolni sem merünk, hogy a klubot 18 éve vezet egykori sikeres öttusázó Őze István elnök személye miatt tette meg ezen fura és érthetetlen lépését Újpest politikai vezetése, egyfajta bosszúból. Mert ezen lépéssel több mint 3000 gyerekkel is kitoltak Déri úrék és velük is gonoszkodnak, ami csúnya egy dolog, és nem túl gerinces.

Déri úrnak javasolnánk, hogy talán azzal kéne foglalkoznia, hogy hova tűntek a milliárdok Újpestről ? Hol vannak a felelősei az előző politikai elit esztelen pénzköltésének ? S ajánlanánk azt is, hogy a képviselők, és kerületi cégvezetők fizetését minél előbb csökkentse a járványhelyzet miatt.