hirdetés

Bajban a balmazi foci. Megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet a Magyar Labdarúgó Szövetség, ami várható volt.A balmazi foci így elvérzett,amelynek sok sok tanúsága van mindenkinek.

 

Mint írják, az MLSZ az UEFA gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja a licencelőírásoknak való megfelelést. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak.
.
Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága ennek megfelelően több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és a Balmazújvárostól megvonta a férfi NB II-es licencet. A klub a döntésről részletes tájékoztatást kapott.

A szabályok szerint kizárólag az érintett sportegyesület adhat tájékoztatást a döntés hátteréről.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elnevezésű futballklub hosszabb ideje, gyakorlatilag az élvonalból történő tavalyi kizuhanása óta küszködik financiális nehézségekkel. Az önkormányzati képviselő-testület többször ülésezett azért, hogy megpróbáljanak megoldást találni a klubot üzemeltető – városi tulajdonú – Balmazúváros Sport Kft. 196 millió forintos törzstőkehiányára. Nemrég egy debreceni, magát befektetőnek nevező csoporttal futottak zátonyra.

Korábban az üzemeltető kft. részéről szerették volna elérni, hogy az önkormányzat apportálja számukra a hozzávetőleg 1 milliárd forintból létrehozott, 2300 néző befogadására alkalmas labdarúgó stadion bizonyos ingatlanjogait, ettől azonban a polgármester elzárkózott, mondván, egy ilyen tranzakció szabályos lebonyolításához nincs elegendő idő. Információink szerint az apportálásra való felhatalmazást a tulajdonosi jogokat gyakoroló Emberi Erőforrás Minisztérium időközben megadta. A képviselő-testület fideszes tagjai sürgették volna a városvezetőt egy mielőbbi rendkívüli ülés összehívására, ez azonban nem valósult meg, ami érthető, hisz a város Fideszes országgyűlési képviselője irányított mindent a sportklubnál és a városban is, amíg az előző polgármesterasszonyt el nem ítélték.