hirdetés

Hidegvérrel kivégezte volt NFL-es csapattársait a Cavaliers egyetem egykori játékosa.Három diák azonnal életét vesztette míg egy negyedik életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A rendőrök elfogták az ámokfutó Christopher Daniel Jones Jr.-t, aki egyelőre még nem adott magyarázatot a vérengzésre.

 

Azzal gyanúsítják a Virginiai Egyetem korábbi futballistáját, hogy vasárnap késő este megölt három futballistát és megsebesített két másik diákot az egyetemen. A rendőrség hétfőn megerősítette, a feltételezett elkövetőt hajtóvadászat után őrizetbe vették.

Lövéseket jelentettek egy parkolóházból a Culbreth Roadon, a Virginiai Egyetem északi részén. A lövöldözés egy osztálykirándulásról hazatérő buszon történt. Jim Ryan, az egyetem elnöke hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, az iskolai csapat, a Cavaliers három utánpótlás korú futballistáját, Lavel Davis Jr.-t, Devin Chandlert és D’Sean Perryt meggyilkolták, az egyik túlélő – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – pedig válságos állapotban van.

„Hadd mondjam el, mennyire sajnálom az áldozatokat, a családjukat és a barátaikat” – mondta Ryan.

A hatóságok közölték, a lövöldözés gyanúsítottját, Christopher Darnell Jones Jr.-t hosszú keresés után azonosítottak és őrizetbe vették.

Jones ugyan az iskola diákja volt, de már nem szerepelt a virginiai csapatban; 2018-ban Petersburgból érkezett elsőéves futójátékosként, de egyetlen mérkőzésen sem szerepelt a Cavaliers színeiben – talán éppen a nélkülözöttség vezérelhette a rémtett elkövetésében?

Minden hétfői órát töröltek az egyetemen, és elrendelték az óvóhelyi védekezést.

Sokan emlékezhetnek még az NFL-ben szereplő New England Patriots egykori sztárjára, Aaron Hernandezre, akit életfogytiglanra ítéltek gyilkosság miatt, majd öngyilkos lett a cellájában.