hirdetés

A hivatalos programmal ellentétben Csányi Sándor MLSz-elnök és OTP-vezér nem mondott beszédet az MTK stadionavató ceremóniáján. Az MLSz elnök távolmaradásának okáról a klub és a szövetség is másképpen vélekedik a Nemzeti Sport és a 444.hu szerint.
orbán-csányi-hernádi-mészárosA kaotikus előzmények után, csütörtök este ünnepélyes keretek között került átadásra az MTK új stadionja. A létesítményt az 1964-es KEK-döntő „visszavágójaként” hirdetett, portugál Sporting elleni barátságos mérkőzéssel avatták fel, ám ezt megelőzően beszédet mondhatott Deutsch Tamás klubelnök, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is. Utóbbit hangosan kifütyülte a Hidegkuti Nándor Stadion közönsége.

A megnyitó hivatalos programjához képest viszont komoly változás történt, hisz Csányi Sándor MLSz-elnöknek is beszédet kellett volna mondania a stadion nyitóünnepségén. Erre azonban valamilyen oknál fogva nem került sor.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a szövetség elnöke meg lett hívva az eseményre, és sofőrje a mérkőzés napján járt is a stadionnál, hogy ellenőrizze a számukra fenntartott parkolóhelyet. Az ünnepség előtt azonban nem sokkal Csányinak le kellett mondania részvételét a ceremónián egy hirtelen közbejövő, halaszthatatlan teendőre hivatkozva.

A 444.hu a szövetségtől szerzett információi szerint azonban Csányi más miatt nem mondott beszédet. Az oldal egyik közvetlen forrása és a szövetség kommunikációs részlege is azt erősítette meg, hogy valójában az MTK elfelejtette meghívni a szövetség elnökségi tagjait, így magát a beszédet mondó Csányi Sándort is.

Az infók igen ellentétesek. Sőt, mondhatni káosz jellegűek. Ami biztos, hogy hivatalosan beszédet kellett volna mondania az MLSz elnökének, de ez elmaradt, és Csányi Sándornak az MTK-stadionban nyoma se volt.

(Fotó: archív)