hirdetés

Kitálalt egy picit Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA csúfosan felfüggesztett elnöke. A nagy futballguru, aki nem mellesleg 6 évig el lett tiltva a fociügyektől,  közölte, hogy bizony hideg és meleg golyókkal is csaltak az európai kupák sorsolásakor. Látott ilyet. Persze a FIFA-nál ilyen sosem történt.  

platini-batter

Egy interjúban elárulta Slepp Blatter, hogy szemtanúja volt olyan esetnek, amikor egy európai kupasorozat sorsolásakor manipulálták az eredményt, méghozzá úgy, hogy megváltoztatták a sorsoláshoz használt golyók hőmérsékletét.

A FIFA éléről korrupciós vádakkal menesztett és hat évre eltiltott Blatter úgy nyilatkozott, hogy a FIFA-nál 18 éves elnöki regnálása során nem volt példa egy torna sorsolásának manipulálására, de ugyanez nem mondható el az európai sorozatokról.

– Európában egyetlen ember volt, aki rendelkezett ilyen hatalommal. Artemio Franchi alkalmazott trükköket az európai klubsorozatok sorsolásakor – mondta Blatter az argentin La Naciónnak.

Én nem csaltam az 1978-as világbajnokság sorsolásakor. A varázslatommal bármire képes voltam – persze ez csak vicc. Az a sorsolás az elsőtől az utolsó pillanatig tiszta volt – emlékezett vissza a svájci exelnök.

Sosem tapogattam a sorsoláshoz használt golyókat, ahogyan mások tették. Természetesen lehet csalni, csupán a golyók hőmérsékletét kell megváltoztatni, hidegre vagy melegre. A sorsolás előtt a fagyasztóba kell tenni, onnantól könnyű megtalálni.

Technikailag kivitelezhető, persze erre a FIFA-nál soha nem volt példa, legalábbis az én elnökségem alatt. Az UEFA-nál viszont igen, a saját szememmel láttam – ismerte el Blatter, aki az interjú későbbi részében tagadta, hogy FIFA-elnöksége alatt bármikor is korrupt lett volna.

(Forrás: La Nacho)