hirdetés

Csak két bokszolónk megy Rióba az ulimpiára. A szupernehézsúlyú Bernáth István is kikapott, és kiesett a profi, valamint félprofi ökölvívóknak kiírt olimpiai kvalifikációs tornán a venezuelai Vargasban, a sportág utolsó kvótaszerző versenyén, így eldőlt, hogy csak két magyar bokszoló szerepel majd a riói játékokon. Rég volt ilyen siralmas a helyzet.

harcsa_zoltan-mob

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a +91 kilóban szereplő Bernáth a negyeddöntőben kezdte meg szereplését Venezuelában, ahol Cosme Dos Santos Nascimento volt az ellenfele. A meccset egyhangú pontozással nyerte meg a brazil versenyző, akit az egyik bíró mindhárom menetben jobbnak látott (30-27) a magyarnál, a másik kettő pedig két menetet adott neki (29-28). Bernáth István áprilisban, a törökországi Samsunban rendezett európai amatőr kvalifikáción nagyon közel volt a kvótához. Elődöntős veresége után azonban a helyi orvos nem engedte ringbe lépni az olimpiai indulást érő harmadik helyért a kategória török versenyzője ellen. Venezuelában két magyar indult: hétfőn Nemesapáti Norbert (81 kg) szenvedett vereséget a lengyel Mateusz Jerzy Tryctől.

A riói játékokon így csak két ökölvívó képviseli majd a magyar színeket. A 69 kilogrammban Bacskai Balázs, míg 75 kilogrammban Harcsa Zoltán. A kvótát Bacskai a júniusi bakui kvalifikációs viadalon szerezte meg, míg Harcsa áprilisban Samsunban. Rég volt ilyen kevés öklözőnk egy olimpián, ami a jövőre nézve vészjóslónak tűnik.

(Fotó: MOB)