hirdetés

Hatalmasat esett a Giron az új rózsaszíntrikós Carapaz, de szerencsére tudta folytatni a versenyt. A 15.szakaszt Giulio Ciccone nyerte a hegyi befutó. A címvédő Richard Carapaz pedig igaz csak 7 másodperc előnnyel de megtartotta első helyét az összetettben.

 

A szakasz elején történt egy hatalmas tömegbukás, a magyarok közül senki nem volt érintett benne, a rózsaszín trikós Richard Carapaz viszont kidőlt a fűre. Szerencsére mindenki folytatni tudta a versenyt.

Nehezen alakult ki a nap szökése, végül 27 fős csoport tudott eltekerni, ebben ott volt Fetter Erik(EOLO-Kometa), aki a középső kategorizált emelkedőn szakadt le a széthulló bolyból. Az élbolyban a hegyi pontversenyben három éve győztes olasz Giulio Ciccone a záró emelkedő alján utolsó vele maradt riválisait is lerázta, a hegyen pedig olyan sebességgel tekert fel, hogy senki nem veszélyeztette harmadik Giro-szakaszsikerének megszerzésében. Arra is volt ideje, hogy az utolsó kilométeren kiélvezze a helyzetet: eldobta a napszemüvegét, úgy ünnepelt.

Az esélyesek csoportjában nem volt támadás, az ecuadori Carapaz őrzi a rózsazsín trikót.

(Csákány)