hirdetés

Érmet szeretne a szerzetes az olimpián. Jazava Kazuki japán buddhista szerzetes szlalom kajakban fog indulni a riói olimpián. Londonban kilencedik lett, majd azután tért meg egy buddhista szerzetesrendnél az olimpikon, hogy kényszeres szponzorkeresésbe kezdett.

buddhista olimpikon

A 27 éves Jazava Kazuki azt követően állt be egy japán buddhista szerzetesrendbe, hogy a londoni olimpián elért 9. helyezése – a valaha volt egyik legjobb japán kajak-kenus olimpiai eredmény – után egyre nyomasztóbb kényszerré vált számára, hogy sportkarrierje folytatásához szponzorokat találjon.

Jazava 2013-ban lépett be rendbe, és attól fogva a kajakozás már csak másodlagos a számára, első a papi hivatás – amit egyelőre kispapként gyakorol mindennap hajnaltól délután 3-ig. Ekkor beül a fehér kisbuszba, és irány a Szaigava folyó, ahol másfél órát tréningezik hetente hat alkalommal – ez éppen a fele annak a felkészülésnek, amit London előtt végzett.

A tornatermi és erősítő edzésekkel kiegészített felkészülése azonban így is eredményes, Jazava ugyanis megnyerte a japán bajnokságot, és mehet Rióba. Ugyan nem tartja elképzelhetetlennek, hogy érmet, akár aranyérmet nyerjen, azért óvatosan fogalmaz.

– Remélem, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudom nyújtani az olimpia nagy színpadán, és jó érzésekkel térhetek vissza Japánba – mondta Jazava.