hirdetés

Fucsovics Márton két szettben, 63 perc alatt győzött a Budapesten zajló 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztorna első fordulójában a rutinos orosz Mihail Juzsnij ellen.

Hungary's Marton Fucsovics returns a ball to Australia's Benjamin Mitchell during the boy's singles grand final of the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London on July 4,  2010.     AFP PHOTO / IAN KINGTONNéhány megingástól eltekintve a világranglistán 154. helyezett magyar játékos az első játszmában összeszedett játékot nyújtott, végig kezében tartotta az irányítást. Fucsovics 1:1-nél és 4:2-nél nyerte el ellenfele adogatását, így 32 perc alatt szettelőnyre tett szert. A keveset és lassan mozgó Juzsnij (89.) a folytatásban sem tudta felvenni Fucsovics tempóját, a magyar játékos így 2:2 után ismét elvette ellenfele szervajátékát. A motivációját egyre inkább elveszítő orosz teniszező újabb gémet bukott el, így Fucsovics 5:2-es előnyénél saját szervajátékával lezárta a találkozót.
Mások voltak a körülmények, mint hétfőn – mondta a győzelem után Fucsovics. “Akkor hidegebb és szelesebb volt az időjárás, ami nem kedvez nekem és a játékomnak sem. Most viszont kellően gyors volt a pálya és a játékom is” – tette hozzá. Megemlítette, a hétfőn elvesztett páros mérkőzést követően fél órát még edzett Sávolt Attilával, elsősorban a szervákat gyakorolták. “Meglátszódtak a szerváimon, a mai mérkőzésen kijött a tegnapi túlóra”.
A magyar játékos nagyobb küzdelemre számított Juzsnij ellen, de megítélése szerint riválisa “sokat rontott”, amiből így ő profitált. Szerdán ismét a sportág egyik ismert, rutinos teniszezőjével játszik Fucsovics Márton, aki a hazai közönség támogatásától kellően “feltüzelt” állapotban képesnek érzi magát a hasonló bravúrra.
“Nem szeretek balkezesek ellen játszani, ráadásul Verdasco spanyolként salakon mozog leginkább otthonosan” – utalt Fucsovics szerdai ellenfelére. “Nehéz meccsre számítok, nem vagyok esélyes, de az a szép a teniszben, hogy a pályán bármi megtörténhet”.
Fucsovics ellenfele a második fordulóban a negyedik helyen kiemelt spanyol Fernando Verdasco lesz majd. A két játékos korábban még nem találkozott egymással. A rutinos spanyol – akinek karriercsúcsa a világranglistán nyolc évvel ezelőtt a hetedik hely volt – az első fordulóban erőnyerőként nem játszott. A mérkőzést szerdán 15 óra után rendezik.