hirdetés

A legendás rally versenyző Turi Tamás idén a rallycrossban méretteti meg magát egy hybrid Suzuki Swift RX-el, amelynek a fejlesztésében a kecskeméti  Egyetem is részt vett. A Kakucsringen a teszt mondhatni brutálisra sikerült, mert nem sokkal volt lassabb a körideje a benzines vetélytársaktól a borsodi fenegyereknek.

 

Turi Tamás a legendás rallyversenyző nagyon készül az idei rallycross futamokra és így a koronavírus által elrendelt kijárási moratórium után tesztelte is a verdáját a hybrid Suzuki Swiftet a Kakucs ringen. Turi az Esti Újságnak nem titkolta komoly izgalom volt benne, hogy mit tudhat a nem hétköznapi versenyautója. Szerencsére abban biztos volt a borsodi fenegyerek, hogy karantén ide vagy oda vezetni nem felejtett el.
Turi csapata a tesztet Kovács Zsombor gokart versenyzővel kezdte. Az első pár kör az autó tulajdonságainak felmérésére szolgált, majd a következő etapban egy kis beállítás módosítással jöhettek a tempósabb körök. A pilóta elégedetten szállt ki az autóból, és átadta a volánt a közben megérkező Turi Tamás többszörös magyar bajnok Rallye versenyzőnek. Ő is az autó és a pálya megismerésével töltötte az első etapot. Ezt követően meghallgatta a GFS Racing tulajdonos Burkus Egon tanácsait.

Picit meglepődtem, pedig nem szoktam, hogy mit is tud ez a hybrid Swift RX, amelynek a kifejlesztésében a kecskeméti  Egyetem is komoly munkát fektetett. A köridők alapján azt kell mondjam parádés a verda. A benzines autóktól, alig voltam lassabb és ez lepett meg nem titkolom. Természetesen egy teszt egészen más, mint egy verseny de a csapat, amelynek a színeiben versenyzem azaz a GFS Racing, a szerelöktől kezdve egészen a tulajdonosig , nem beszélve a kecskeméti  Egyetemről, bizony komoly munkát végzett, amiért nagyon hálás vagyok. Remélem nem okozok csalódást a versenyeken és viszonozhatom azt a sok szeretet, segítséget , bizalmat amit Burkus Egonék itt most biztosítanak nekem. Mivel honorálhatom mindezt, jó a kérdés, kupákkal, győzelmekkel, mi mással – mondta az Esti Újságnak Turi Tomi.

Mi mindenképp szurkolunk Turinak és a GFS Racingnek, és a a debreceni egyetemnek is, hogy ez a már már hungaricumnak számító Mi Autónk történelmet írjon a rallycrossban.

Turi még a júniusi szezonkezdetig még pár tesztkört lenyom a hybrid Swiftel és a csapatával feltehetőleg újabb meglepetésekre készülnek.

( Fotó: Duen , szerkesztő Turi László, Turcsányi Egon )