hirdetés

A szerb Crvena Zvezda vízilabdázóira támadtak horvát huligánok Split városában a csapat szombati, Mornar elleni meccse előtt. A játékosok súlyos sérüléseket szenvedtek, a mérkőzést az incidens miatt elhalasztották.

 

split crvna zvezda játékosok veréseA szerb klub négy játékosa egy kávézóban ült Split központjában, amikor hozzájuk lépet öt horvát fiatalember, akik azt követelték tőlük, hogy vegyék le a melegítőiket, mert azokon látható volt a szerb klub jelzése. Miután a sportolók ezt megtagadták, dulakodás kezdődött, vasrudak kerültek elő. A verekedés során Aleksandro Kralj orrsérülést szenvedett, Dusan Vasicot a hátán, Milos Maksimovicot pedig a lábán ütötték meg.

 

Igor Milojevic, a Crvena Zvezda vízilabdacsapatának igazgatója a szerb sajtónak később úgy nyilatkozott, hogy a játékosok nem provokálták a helyieket, a Jutarnji List pedig szégyenletes esetnek nevezte a történteket.

 

A beszámoló szerint három játékosnak sikerült eljutnia a szállodába, Kralj viszont a tengerbe menekült és a rendőrség kiérkezéséig nem is akart kijönni onnan. A partról eközben többen azt skandálták, hogy vegye le a felsőjét, amit végül meg is tett, és megpróbált kijutni a partra. A vízilabdázónak végül segítettek kimászni a vízből, a legtöbben azonban csak nézték az esetet, vagy videóztak.

 

Marko Milic kormányszóvivő a Hina horvát hírügynökségnek azt mondta, a horvát kormány a leghatározottabban elítéli a történteket, a rendőrség pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy elfogják a tetteseket. A házigazda spliti Mornar csapata és több horvát sportoló is élesen bírálta a Crvena Zvezda játékosai elleni támadást.

 

A Szerb Vízilabda Szövetség (VSS) és a Crvena Zvezda vezetősége bejelentette, hogy a támadás miatt a jövőben a biztonsági intézkedések megerősítését kérik azon szerb klubok és válogatottak számára, amelyek Horvátországban vendégszerepelnek majd.