hirdetés

A rajt előtt még a legnagyobb esélyesek közé sorolt Geraint Thomas a hétfői bukását követően a keddi etap előtt feladta a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyt. Így az olaszok kedvence remánykedhet a végén.

 

Az összetett esélyesek közül két szakaszt követően még a legjobb pozícióban álló – az etap előtt harmadik – Geraint Thomas hétfőn a lassú rajt során, lejtmenetben bukott egy eldobott kulacs miatt, a derekán több helyen felszakadt a mez. A 2018-as Tour de France-győztes brit sportoló 30 kilométerrel a cél előtt leszakadt a főmezőnyről, és végül több mint 12 percet kapott, amellyel elszálltak az összetettbeli esélyei.

Csapata, az Ineos Grenadiers kedden közölte, hogy a 34 éves kerékpárost hétfőn kórházba szállították kivizsgálásra, és az orvosok nem állapítottak meg törést, a verseny esetleges folytatását illetően ugyanakkor óvatosan fogalmaztak. Geraint Thomas kerékpárját kedden a szakasz előtt a bemelegítés céljából még görgőkre rakták ugyan, végül azonban a visszalépését jelentették be.

Nibali esélyei így igencsak megugrottak, hogy a Girot a végén ő nyerje meg. Persze messze van még a vége.

(turi)