hirdetés

Nem aratott nagy sikert Usain Bolt focistaként. Az olimpikon és világcsúcstartó atléta korábban több klubcsapatnál is edzett, miután bejelentette visszavonulását. Edzőmeccsen szerepelt többek között a Borussia Dortmund csapatában, ezúttal felkészülési meccsen lépett pályára Ausztráliában.

bolt fociAz ausztrál első osztályban szereplő Central Coast Mariners csapatában debütált pénteken az egykori sprinter. A jamaicai olimpiai bajnok egy félprofi játékosokból álló csapat ellen lépett pályára a 72. percben.

Helyi beszámolók alapján tízezer szurkoló volt a stadionban és hatalmas ováció fogadta Boltot, aki több helyzetet ki elpuskázott, de bíztató volt a szereplése a balszélen. A Mariners 6-1-re nyert.

Jól éreztem magam, örülök a szurkolók fogadtatásának. Reméltem, hogy több labdaérintésem lesz, de még nem vagyok teljesen jó fizikális állapotban, tovább kell dolgoznom és gyorsabbnak lennem- mondta Bolt a lefújás után.

Mark Bosnich, korábbi Premier League-kapus szerint türelmesnek kell lenni Bolttal szemben.

Nagyon sokat kell dolgoznia a technikai képzettségén, kérdés, a klub hajlandó-e ezt megvárni. A menedzser elvileg 12 hónapra tervez Bolttal, de türelemmel kell lenni – mondta Bosnich.