hirdetés

Franck Boli a Ferencváros játékosa költözik. A zöld-fehérek játékosa az USA-ban próbál szerencsét és így beigazolódtak a hírek, amely a játékos távozásáról szóltak. Bili már tavaly is menni akart, akkor abban bízott, hogy Törökországban kap lehetőséget de az FTC -vel még érvényes szerződése volt. Bili a Nyugati Konferencia 8. helyén álló Portland Timbershez igazolt.

 

A 29 éves játékost már be is jelentette új klubja egy videóval. A régi pedig a Ferencváros, ahol híressé vált, elbúcsúztatta.

“Franck Boli személyében a szurkolók egyik nagy kedvence hagyja el férfi labdarúgócsapatunkat. Az elefántcsontparti támadó minden sorozatot figyelembe véve 141 mérkőzésen lépett pályára klubunkban, ezeken 50 gólt szerzett (góljai közül 8-at felkészülési mérkőzéseken lőtt). A derbi-specialista Boli az Újpestnek lőtt megannyi győztes találata mellett eredményes volt a Dinamo Kijev elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, melynek köszönhetően a Ferencváros 25 év után szerzett ismét pontot a legrangosabb európai kupasorozatban, de eredményes volt a Juventus elleni hazai összecsapáson is. Zöld-fehér színekben három bajnoki címet szerzett, egy Magyar Kupát nyert, szerepelt egyszer a Bajnokok Ligája és kétszer az Európa Liga-csoportkörben.

Franck Boli 2019 augusztusában érkezett a norvég bajnokságban szereplő Stabaek együttesétől. Boli rendkívül gólerősnek bizonyult korábbi együttesében, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Fradiba érkezését megelőzően 17 góllal a norvég bajnokság gólkirálya lett.-írta az FTC.

Azonban nem mindig volt ez így. Csercseszov érkezésekor Bolit picit lelkileg helyre kellett rázni, mert ő menni akart, azonban még élő szerződése volt az FTC-vel. Úgy tudjuk Bolit tavaly elképesztő összegekkel csábították különféle menedzserek így a játékos fejében rendet kellett tenni, ami sikerült is.