hirdetés

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón,  amin bizony még a szövetség vezetői is meglepődtek. Az UTE sztárját dobogóra várták de nem a legtetejére. Kapás Bogi így még jobban megérdemelte ezt az aranyat.

 

Szilágyi Liliána hatodik lett csütörtökön, a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján.  Kapás Boglárka egyéni csúccsal, 2:06.78 perces idővel csapott célba, lehajrázva a két esélyesebb amerikai versenyzőt.  Flickinger 2:06.95-nél, Katie Drabot 2:07.04-nél csapott célba. Szilágyi 2:07.68 perccel zárt.

A két magyar a harmadik és a negyedik idővel várta a finálét, egyikük sem kezdett túl erősen. Az első fordulónál Szilágyi a negyedik, Kapás csak a nyolcadik helyen úszott, utóbbinak száz méter után jelentős hátránya volt az élen haladókkal. Az utolsó ötven méterre Kapás már negyedikként fordult rá, Szilágyi az ötödik volt. Kapás csodálatos hajrába kezdett, és óriási hátrányt ledolgozva diadalmaskodott.

A 26 éves Kapás pályafutása második világbajnoki érmét szerezte, 2015-ben Kazanyban 1500 méter gyorson volt harmadik. Az úszónő tisztában van vele, hogy ideje még elmarad a legjobbaktól, mégis győzni akarásának köszönhetően ő állhatott fel a dobogó tetejére Kvangdzsuban.

Minden úgy történt, ahogyan elterveztem. Tudtam, hogy körülbelül egy testhosszon belül kell lennem az amerikai lányhoz képest, hogy esélyem legyen megfogni őt. A harmadik ötvenen éreztem, hogy közelítek hozzá. Az utolsó huszonötnél, ő lassult, vagy én gyorsultam, nem is tudom, de láttam, hogy lehet esélyem egy jó célbaérkezéssel, ami végre sikerült is – idézte fel a futamot a 2:06.78-as egyéni csúccsal nyerő úszónő, aki többször is elsírta magát.

Ez az idő még tényleg nagyon lassú, de itt most versenyezni kellett, ennél több van bennem, mert keményen dolgoztam.-folytatta Bogi.

 

Érdekesség, hogy a második és harmadik amerikai úszó nem tudta megközelíteni elődöntős idejét, ezzel kapcsolatban Kapás az MTI érdeklődésére elmondta, ez nagyon furcsa. – Azért nyertem, akárcsak az Európa-bajnokságon, mert én akartam a legjobban. Ezen kívül megint csak az történt, hogy engem figyeltek, s nem mentem eszméletlen jó időt, de a többiek nagyon elmaradtak attól, amit tudnak – mondta.