hirdetés

Balszerencse üldözi Berkit. Az olimpiai bajnok tornász nagyon el van keseredve, ismét műteni kell a vállát. Ez pedig nem jó ómen, hisz az UTE legendája a következő olimpián is szeretne indulni.. 

 

Berki Krisztián újabb vállsérülése miatt kihagyja a jövő pénteken kezdődő stuttgarti olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságot.

Nagyon el vagyok keseredve, hiszen csütörtök késő este biztossá vált, hogy nem versenyezhetek a világbajnokságon- idézi a magyar szövetség pénteki közleménye az olimpiai, világ- és Európa-bajnok lólengés-specialistát.

Az UTE sportolója elmondta, hogy az edzések közben sokszor voltak fájdalmai, ezért rendszeresen injekciókat kapott, majd csütörtökön, a bemelegítéskor a vállkörzés során mintha beakadt volna a keze, hallott egy roppanást, és hirtelen nagy fájdalmat érzett, a kezét pedig már nem tudta 45 fok fölé emelni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hétfő délutáni tréning utolsó mozdulatánál olyan érzésem volt, mintha kiment volna a vállam és vissza, de semmi probléma nem volt utána, így nem is foglalkoztam vele- tette hozzá.

 

Azonnal MRI-vizsgálatra került sor, és a diagnózis szerint “egy kis darab lepattant” a vállából. Az orvosok két lehetőséget kínáltak fel számára: vagy azonnal megműtik, de az sem garancia arra, hogy jövő vasárnap versenyezni tud a stuttgarti vb-n, és nagyobb kárt is okozhat, vagy pedig egy nagyobb, tervezett operációra kerül sor a későbbiekben.

Berki elmondta, azonnal konzultált az edzőjével, Kovács Istvánnal, valamint a Magyar Torna Szövetség elnökével, Magyar Zoltánnal, és az a közös döntés született, hogy a testi épségét, az egészségét nem szabad kockáztatni.

Kiutazom a világbajnokságra, segítem a csapatot a helyszínen, és ha hazajövök, akkor lesz egy nagyobb, tervezett beavatkozásom, és remélem, utána újra csatasorba állhatok – mondta Berki..