hirdetés

A lólengés londoni olimpiai bajnoka, Berki Krisztián egy év után a tornászok szombati országos szerbajnokságán versenyzett ismét, és aranyérmet nyert. Igaz, le is esett a lóról.

berki krisztián tornaA magyar szövetség tájékoztatása szerint rendkívül sokan voltak kíváncsiak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki visszatérésére, aki telt ház előtt mutathatta be gyakorlatát a budapesti Tornacsarnokban. A végén ugyan hibázott, leesett a szerről, de így is a nevéhez méltó elegáns bemutatóval tért vissza – áll a beszámolóban.

– Nagyon vártam ezt a viadalt, és bevallom őszintén, izgultam is. Kicsit ideges voltam, feszült csend lett a teremben, amint a lóhoz léptem. Általában ki tudom zárni a külső zajokat, de most még a zenei váltásokat is hallottam a nagy csönd miatt. Szerencsére amikor elindult a gyakorlatom, ez megszűnt, és sikerült megnyugodnom
– nyilatkozta Berki Krisztián.

Berki szerint jól halad a felkészüléssel, amit januárban kezdett el. Az olimpiai bajnok nem titkolta, hogy hosszú távú tervei között szerepel, hogy indul a tokiói olimpián, ehhez viszont az kell, hogy minél több versenyen részt tudjon venni.