hirdetés

Történelmi magyar siker előtt a magyar hajós Rióban. A finndingis Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot a Rio de Janeiró-i olimpia vitorlásversenyein csütörtökön, s összetettben feljött a harmadik helyre.

berecz(2)Az Európa-bajnoki ezüstérmes Berecz az első két bóját még a második helyen vette, de aztán az élre állt, s az 55 perces részversenyen elsőként haladt át a célvonalon. Ezzel összetettben feljött a negyedik helyre. A következő futamban hetedik lett, de az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően mégis sikerült újra előrelépnie, s harmadikként várhatja a szombati folytatást.

 Az élen a négyszeres világbajnok brit Giles Scott áll 18 ponttal, a második, olimpiai ezüstérmes szlovén Vasilij Zbogar azonban csak négy ponttal (34) előzi meg Bereczet. Őt szintén két ponttal követi az amerikai Caleb Paine.

 Tíz futam után az első tíz mehet a dupla szorzós éremversenybe.

A szörfösök közül a hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron a 25. hely után a következő futamban nem ért célba, majd 26. lett, s a 28. helyen áll kilenc futamot követően.

 Cholnoky Sára a hetedik futamban eddigi legjobb eredményét elérve a 13. helyet szerezte meg. A folytatásban a 22., s a 25. helyen zárt, kilenc futam után a 22. helyen található.

 A szörfösök pénteken folytatják, akárcsak Laser Radialban Érdi Mária és Laser Standardben Vadnai Benjámin.