hirdetés

Bár régóta tudtuk, hogy nagy a baj, de a hírt, sosem akartunk hallani, Benedek Tibor elhunyt. Emelt fővel küzdött a legendás pólósunk, és bíztunk benne, hogy legyűri ezt a szemét, genya kórságot, és bíztunk Tibiben, de amikor az UVSE kispadját is elhagyta nemrég mi elkezdtünk félni, aggódni, de reménykedtünk.

 

Benedek az olasz Pro Reccoban nyolc idényt húzott le. Négy Bajnokok Ligáját, hat bajnoki címet, négy olasz kupát, négy európai Szuperkupát és egy Adria Ligát nyert a csapattal, ahol ő volt a biztos pont.

„A számok nem mondanak el mindent, Tibor különleges ember volt a vízben és a parton is, szerény, karizmatikus és elkötelezett. Viszlát, nagyszerű Tibor, a történelmünk egy részét te írtad, sosem felejtünk el!” – olvasható Benedek Tibi egykori klubjának a Pro Recconak a megható búcsúztatójában.

Az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb távozott most közülünk – mondta Szécsi Zoltán, a háromszoros olimpiai bajnok csapattárs.

Steinmetz Ádámmal 2004-ben, Athénban nyertek együtt olimpiát. A korábbi csapattárs mély fájdalommal és megdöbbenéssel értesült Benedek Tibor haláláról.

„Bár tudtam hosszú ideje tartó súlyos betegségéről, de ismerve küzdeni tudását, mégis reméltem, hogy legyőzi azt. Nagy ajándéka az életnek, hogy ismerhettem:először szurkolóként csodáltam a játékát, aztán ellenfélként fogtam a mérkőzésen, majd együtt állhattunk fel a dobogó tetejére. Pályafutása és sportemberi hozzáállása példaértékű számunkra, és a következő generációknak. Tibi, legyen neked könnyebb fent, emléked megőrizzük, és örökké a szívünkben leszel!” – írta közleményében.

„Nyugodj békében, LEGENDA, hiányozni fogsz!” – írta Facebook-oldalán a 2012-ben lólengésben olimpiai aranyérmet nyerő tornász, Berki Krisztián.

„Egy legenda távozott. Reméltük, hogy ezt a csatát is megnyeri” – köszönt el Benedektől Rio párbajtőröző bajnoka, Szász-Kovács Emese.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Gyurta Dániel a magyar vízilabdázás sötét hetéről írt, arra utalva, hogy szerdán egy másik háromszoros olimpiai bajnok pólózseni, Kárpáti György hunyt el.