hirdetés

Kellemes ezüstös meglepetést okoztak a nyíltvízi úszóink a Lupa-tón. Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf nyerte a magyar csapat harmadik világbajnoki érmét a budapesti vébén. A magyar éremről célfotó alapján kellett dönteni.

 

A magyarok ezüstérmesek lettek a nyíltvízi úszás csapatversenyében a budapesti vizes világbajnokságon. A Lupa-tavon megtartott versenyben Rohács Réka úszta le a táv első negyedét, akit Olasz Anna váltott. A következő magyar, Betlehem Dávid a kilencedik helyről az elsőre hozta fel a csapatot, amelynek az utolsó embere Tokió olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf volt.

A veszprémi úszó az olasz Gregorio Paltrinierivel és a német Florian Wellbrockkal versenyzett nagyot. (Paltrinieri szombaton a Duna Arénában 1500 méter gyorson aranyérmes lett világcsúcshoz közeli idővel, Wellbrock pedig a harmadik.)

Az utolsó fordulóig fej fej mellett haladt a hármas, ott Rasovszky hosszú hajrát indított, de riválisai hamarosan utolérték és ismét egymás mellett úsztak tovább.

Ötven méterrel a cél előtt Wellbrock elhúzott az olasz és a magyar versenyzőtől és jó másfél testhossz előnnyel ért célba. Rasovszky és Paltrinieri helyezéséről célfotó döntött: a versenybírók jó tíz perces fontolgatás után a 1:04:43.00 órás eredménnyel végző magyar csapatot hozták ki másodiknak.

Ez a harmadik magyar érem a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, mivel Milák Kristóf a Duna Arénában 200 és 100 méter pillangón diadalmaskodott.

 

( NSO)