hirdetés

Ebből megint balhé lesz. A fővárosi önkormányzat megint nagylelkű volt. A közterület-hasznosítási bizottsága úgy döntött, hogy a Red Bull Air Race Budapest – Légi Show  7 584 624 forintos közterület-használati díjának a 90%-át elengedi a szervezők azaz a Hungaroring Sport Zrt. a Forma 1-et is bonyolító állami cég kérésére. Ez azt jelenti a légi cirkusz 752.000.-forintért vehette birtokba a rakpartokat Pesten és Budán , valamint a Dunát.

red bull air race

Tavaly még nem volt ennyire jó világ. Sőt akkor Tarlós István vezette önkormányzat még nem adott semmiféle engedményt a szervezőknek, akkor 3 840 124 forintot fizetett ugyanezen a cég, amely ügye a Magyar Forma 1-es Nagydíj szervező cége is. A hétvégi futam lesz egyébként a 70.Red Bull Air Race műrepülő-világbajnokság, a helyszín pedig nem változik, azaz a Duna felett a Margit híd és a Lánchí közötti szakaszon mérhetik össze tudásukat a repülősök..

 

Az esemény miatt már mától nem lesz egyszerű közlekedni a fővárosban. Ma kora délután és pénteken reggeltől délutánig lezárják a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, a Lánchidat, valamint a Lánchíd utcát. Nagyobb korlátozásra kell számítani a hétvégén, amikor a rakpartok hosszabb szakaszán, valamint Budán a Fő utcán, az Alagútban, Pesten pedig a Széchenyi István téren sem lehet majd autóval közlekedni.