hirdetés

Váratlan vendégek toppantak be a dortmundi buszos merénylet sérültjéhez Marc Bartahoz. Két volt barcelonai játékostársa, Jordi Alba és Sergio Busquets vasárnap érkezett a Borussia Dortmund játékosához és jól el voltak a fiúk.

barta-alba-busquetsaJordi Alba az interneten is közzétett egy fotót, amelyen ők hárman együtt ülnek egy kanapén.

Bartra hétfőn a Twitteren keresztül köszönte meg a látogatást.

Meglepetés volt, ami örömet okozott és soha nem felejtem el. Szívből köszönöm, barátaim! – fogalmazott a spanyol játékos.

A 26 éves védő volt az egyetlen a játékosok közül, aki megsérült, amikor merényletet követtek el a csapat dortmundi szállásának közelében, a városi stadiontól mintegy 10 kilométerre. Az elkövető vagy elkövetők három robbanószerkezetet rejtettek el egy parkolónál a sövényben. Mindhárom működésbe lépett, amikor a busz elhaladt mellettük, útban az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-találkozóra.

A különleges biztonsági felszerelésekkel, köztük megerősített szélvédőkkel ellátott jármű két helyen károsodott, és egy berepedt szélvédő megsebesítette Bartrát. A légiós felületi sérülések mellett csonttörést szenvedett a jobb csuklójában, szerdára virradóra megoperálták. A kórházból szombaton engedték ki, s klubja szerint körülbelül négy hét múlva csatlakozhat majd ismét az együtteshez.

A negyeddöntős párharc első találkozóját az incidens miatt szerdára halasztották, s a meccset 3-2-re a franciák nyerték.