hirdetés

Kassai lett mégis csak az orosz főbíró, hiába tagadta. Az Orosz Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy Kassai Viktor lesz az orosz bírók vezetője. Kassai mellett Szergej Fursa is fontos feladatot kapott, ő az ellenőrzési osztály főnöke lesz.

Kassai december végén jelentette be, hogy befejezi a pályafutását. Karrierje során 2008-ban olimpiai döntőt vezethetett, míg 2011-ben a BL-finálét kapta meg. A döntése után az mlsz.hu-nak arról beszélt, hogy új kihívásokra vágyik, ezért “akasztotta szögre a sípját”.

A bejelentést követően az Esti Újság is megírta, hogy Oroszországból van megkeresése Kassainak, aki Roberto Rosettit váltotta az orosz játékvezetői bizottság élén. Azt, hogy ezt miért tagadta a magyar spori érthetetlen.

Kassai Viktor az egyik legismertebb játékvezető volt az egész világon. Biztos vagyok benne, hogy ő képes lesz a játékvezetőinkkel megismertetni a legújabb trendeket”- fogalmazott Alexander Dyukov, az Orosz Labdarúgó Szövetség elnöke.

Szeretnék köszönetet mondani a szövetség tagjainak ezért a lehetőségért. Februárban találkozni fogok az összes játékvezetővel az edzőtáborban, és ekkor megkezdjük kidolgozni az új stratégiát – nyilatkozta Kassai.