hirdetés

Változás az öklözőknél. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségének határozata szerint a jövőben a posztjáról lemondott Kovács László helyett ifjabb Balzsay Károly lesz a férfi válogatott szövetségi kapitánya. Sgeítője pedig Erdei Zsolt, alias Madár lesz.

PHOTO: balazs.czagany@gmail.comA sportág vezető testülete Csötönyi Sándor elnök előterjesztésére szavazott bizalmat négy évre a 37 éves szakembernek, aki a felnőttek mellett az ifjúsági válogatott felkészítéséért is felel majd. A versenyzőként Európa-bajnoki ezüstérmes, profi nagyközépsúlyú világbajnok klasszis munkáját a nagy világversenyeken Erdei Zsolt, vb- és Eb-győztes, profi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok, a Madárfészek Akadémia vezetője segíti majd.

A válogatottat 2009-től vezető Kovács László szakmai igazgatóként dolgozik tovább, feladatai között lesz a szakmai tervek kialakítása, az egyesületek szakmai munkájának ellenőrzése és a sportágfejlesztési program irányítása.

A női szakág élén szintén változás történt, s ugyancsak korábbi kiváló versenyzők kaptak megbízást: a felnőtt válogatott vezetőedzőjének a többszörös világ- és Európa-bajnok Kovács Máriát, míg az utánpótlás élére az Eb-harmadik Ancsin Katalint nevezték ki. A két újonc tréner munkáját szaktanácsadóként segíti majd az eddigi szakvezető, id. Balzsay Károly.