hirdetés

Véres szurkolói balhé kísérte az ETO FC Győr és a Videoton második csapatának NB III-as mérkőzését. egy embert elvittek a rendőrök egyet meg kórházba a mentősök. A meccs rendben lement és nyert a Győri ETO: 

győr vidi balhéTöbb tucat székesfehérvári és győri focidrukker verekedett össze a stadionban, műanyagasztalokkal, székekkel, sörösdobozokkal és egyéb tárgyakkal dobálták, ütötték-verték egymást. Hosszú percekbe telt, mire sikerült megfékezni az indulatokat, ráadásul hat szurkoló olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett őket szállítani.

Külső biztosításban részt vevő rendőröktől kért segítséget a rendező, mivel a mérkőzés előtt a két szurkolótábor összeverekedett. A rendőrök a stadion területére bementek, és a két csoportot elszigetelték egymástól, így biztosítva a rendet, illetve a személy- és vagyonbiztonságot. Az intézkedés során egy főt előállítottak a rendőrkapitányságra, akinek elszámoltatása folyamatban van – áll a rendőrségi közleményben.

A győri együttes büntetést ígért azoknak, akik részt vettek a rögtönzött lelátói háborúban.

Rendőrségi eljárás van az ügyben, természetesen a klub megfelelően szankcionálja majd a felelősöket. A magunk részéről mindent megtettünk, háromszor annyi biztonsági embert alkalmaztunk a meccsen, mint amennyit a Magyar Labdarúgó-szövetség előírásai megkövetelnek – mondta érdeklődésünkre Soós Imre sportigazgató.

A két futballcsapat fanatikusai között nagy a rivalizálás, a drukkerek évtizedek óta gyűlölik egymást, ezzel pedig természetesen a futballisták is tisztában vannak.

Tudjuk, hogy nincs jó viszony a két fél drukkerei között. Éppen a bemelegítést végeztük, amikor láttuk, nincs minden rendben a nézőtéren. Mire aztán a mérkőzés elkezdődött, már semmi jele nem volt a balhénak – mesélte a Blikknek a győrieket erősítő Kabát Péter, aki a kispadról nézte végig a találkozót.

A szurkolóinkkal egyébként nagyon jó a kapcsolatunk, az idegenbeli találkozóinkra is rengetegen elkísérnek bennünket.

A találkozón végül simán, 4-0-ra nyert az ETO, amelynek győzelmi sorozata immáron 11 meccset számlál. A 2013-ban még az NB I-ben bajnoki címet szerző győrieket a Quaestor balhé és a tulajdonos gazdasági megrendülése miatt miatt 2015-ben száműzték a harmadosztályba az élvonalból. Tavaly nem tudott feljutni az NB II-be, idén azonban jó esélye van erre, vezeti a Nyugati csoportot.