hirdetés

Fordulatos találkozón kapott ki a Magyar Kupa negyeddöntőjében az Újpest FC. A lilák fölényesen játszottak és vezettek sokáig Lázok szemfüles góljával, azonban rengeteg helyzetet kihagytak. Igaz a Vasas is. Azonban a második félidőben szegény Balajcza megint összehozta pár védővel közösen, hogy esélyük se legyen bejutni az MK elődöntőbe.

Lázok ujpestFordulatos mérkőzést vívott egymással a két fővárosi csapat a Magyar Kupa szerdai játéknapjának esti mérkőzésén. A Szusza Ferenc Stadionban a hazai szurkolók örülhettek először, az 5. percben, nagyon korán vezetést szerzett az Újpest, Szivacski hibáját remekül használták ki a lilák, Lázok János talált a kapuba. Három minutummal később tizenegyeshez jutottak a vendégek, ám Saglik gyenge lövését Balajcza fogta. Küzdött, hajtott mindkét gárda az első félidőben, alaposan benne volt a játékban a keménység, helyenként a durvaság is.

Talán Lázok bokasérülése (fél óra után le kellett hozni a támadót), talán Andrics kapufára fejelése az 55. percben, talán valami más zavarta meg az Újpestet, de a második félidő szörnyen sikerült számukra. A 62. minutumban Balajcza rosszul passzolt a nem figyelő Szankovics felé, a labdára James Manjrekar csapott le, majd lőtt 12 méterről a kapuba. A csattanó pedig nem maradt el: a hazai katasztrófát Remili Mohamed biztosította egy zseniális góllal – 86. percben úgy emelt a kapuba 20 méterről, ahogy azt tanítják. Sajnos csúnya incidenssel ért véget a parázs csata, Kálnoki-Kis nem éppen futballpályára illő mozdulattal rúgott Kulcsárba – nem méltó befejezése volt ez a találkozónak. Ennek ellenére remek visszavágóra számíthatunk.