hirdetés

Majdnem sikerült a bravúr a Topolyának a Partizan Belgrád ellen. A PArtizan csak a hosszabbításban befújt igencsak kétséges büntetőnek köszönhette a győzelmét. A vajdasági csapatnak ennek ellenére nem kell szégyenkeznie, hisz a rangadón vezettek is a bajnokságban egyedüli magyarként vitézkedő hátvéd Csákány Áron tökéletes beadása után, és úgy tűnt egy pontot elrabolnak a bajnoki tabella első helyezettjéttől, de a hazai pálya elönye kitolt a TSC-vel.

 

A szerb U19-es bajnokság egyik nagy rangadója magyar szemmel a Partizan Belgrád – TSC FK, azaz a Topolya meccse volt. A bajnokságot vezető belgrádiak fogadták a vajdasági csapatot, amely bizony sok játékosát kénytelen volt nélkülözni a nagy derbiről betegségek és sérülések miatt. Ennek ellenére a topolyai gárda úgy utazott Belgrádba, hogy meglepjék a Partizant.

A bravúr jött is, hisz bár a Partizan az első félidőben végig támadott és nyomás alatt tartotta a TSC kapuját, a vajdasági csapat szépen hárította az eszeveszett rohamokat. Látszott is a Partizan csapatán, hogy ők nem erre számítottak. A TSC hátvédjei köztük a Vasastól leigazolt egyetlen egy magyarral Csákány Áronnal bizony komoly fejtőrést okozott a Partizan gólvágó sztárjának Vlahovicsnak, aki a Topolya kapujára nem volt egy jó ideig veszélyes.

A második félidőben pedig jött a meglepetés. A TSC egyetlen egy magyarja Csákány Áron gondolt egyet hátvédként és jobb oldali felfutása után egy gyönyörű passzt adott Beszkorvajninak, aki a tizenhatos vonaláról bevágta a labdát a Partizan kapujába. A gólt követően néma csend volt Belgrádban és vajdasági öröm következett, de csak pár percig.  Sajnos elől egy eladott labda után pár perc elteltével a Partizan egyenlített, de a rendes játékidőben győztes gólt nem tudott lőni a belgrádi alakulat a Topolyának.

Úgy tűnt a vajdaságiak csodát tesznek Belgrádban, érett is a csoda,  de a hosszabbítás 3 .percében (93) a bíró csak befújt egy igencsak kétséges büntetőt, amelynek a hazaiak rettentően örültek. Természetesen a Partizan itt már nem hibázott.

A meccs ennek ellenére jó volt, a TSC nem szégyenkezhet és a felnőtt csapat is megnyugodhat, hisz már most van pár olyan U19-es játékosuk, akik a felnőtt rangadókon is bármikor bevethetőek.

A döntetlen bevallom remek eredmény lett volna a Partizan Belgrád otthonában. Így ezzel a 11-sel a végén azonban azt kell mondjam bosszantó a vereség. A büntetőt majd megnézzük, de benne volt, hogy a hazai pálya előnye valahol jelentkezik. -mondta Végh Csongor a TSC Akadémiájának a vezetője.

Az UEFA szerint az Ajax Amszterdam után a Partizannak van a második legjobb utánpótlás-nevelő bázisa Európában.

Felmérések szerint a Partizan Belgrád a második legnépszerűbb csapat Szerbiában, a lakosság 32,2%-a “rajong” a klubért.

 

(Predrag Martity )