hirdetés

Még nem hagyta jóvá az UEFA, hogy a Fradi a Puskás Arénában léphessen pályára. A Budapestért felelős államtitkár picit tévesen, hirdette és tette közzé vágyait, hogy a Fradi a Puskásban játszik. Persze minden álom valóra válhat és bízzunk benne most s ez lesz, különben a Fradi bérletesei sem juthatnának be a BL meccsekre, ami minden bizonnyal kiverné a biztosítékot.

A Puskás Aréna tárt kapukkal várja a Fradit – ezt tett közzé Fürjes Balázs. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt mondta, hogy az a javaslatuk a Ferencvárosnak, hogy a Juventus és a Barcelona elleni BL-meccseket játssza a Puskásban a csapat.

A Fradiban rögtön a csoportkörbe jutás után felvette a kapcsolatot a Puskás Arénával, de a vezetőség arról értesítette a klubot, hogy technikai okokból mindhárom hazai BL-összecsapást nem lehetne itt megrendezni. A fennakadást egy gyepcsere okozza, emiatt a Fradi az első csoportmeccset nem tudná itt játszani, márpedig az UEFA szabályai szerint a csapatoknak minden csoportmeccsét ugyanabban stadionban kell megrendezniük.

Vagyis a helyzet most az, hogy ha az UEFA rábólint a Fradi kérésére, akkor a Juve és a Barca elleni meccseket a nemzeti stadionban játssza a csapat, a Dinamo Kijev ellenit pedig a Groupamában.

Az interjúból kiderül az is, hogy Fürjes elnézést kért Kubatov Gábortól, a Ferencváros elnökétől, hogy az apparátus egy napig nem állt a helyzet magaslatán, ezért kapott elsőre félrevezető információt a Ferencváros arról, hogy jöhet-e a Puskásba.

A Fradinak azért is fontos és persze minden futball szeretőnek is, hogy a Puskásban játszon a zöld-fehér gárda , mert jelenleg vagy a hatezer bérletes mehetne az Üllői útra és senki más. De akkor mi lesz a rengeteg politikussal, cégvezérrel, szponzorral és a celebek sokaságával ? S nem beszélve azon fradistákról, akik nem bérletesek. Így a drukkerek kárára mehetnének a VIP vendégek az Üllői útra, de akkor joggal lennének vérig sértődve a a bérletesek és a nem bérletes szurkolói csoportok.  Nos ez semmiképp sem lenne jó. Így csak egy megoldás létezik, hogy az MLSz elnöke kilobbyzza az UEFA-nál, ahol alelnök, hogy a Fradi a Puskás Arénában játsszon.

 

( csákány)