hirdetés

Nem nagyon megy egyesben Babosnak. Azonban ennek ellenére párosban Babos Tímea fergeteges. Hamarosan női párosban történelmet is ír a magyar teniszsportban azzal, hogy ő vezeti majd világranglistát.

 

Tennis - Australian Open - Women's Doubles Final - Rod Laver Arena, Melbourne, Australia, January 26, 2018. Hungary's Timea Babos and France's Kristina Mladenovic celebrate winning the Women's Doubles Final with the trophy after winning their match against Russia's Ekaterina Makarova and Elena Vesnina. REUTERS/Edgar SuA tajvani Can Latisa és az orosz Jekatyerina Makarova már a második körben kiesett, Hlavacková és Barbora Strycová pedig a nyolcaddöntőben esett ki, míg Babos, párján a francia Kristina Mladenoviccssal hétfőn lépett pályára a legjobb nyolcba jutásért a belga Kirsten Flipkens és a román Monica Niculescu ellen. Ettől a meccstől függetlenül Babos az első helyen kezdi a jövő hetet.

Babos a szezon előtti sajtótájékoztatón, könnyek között mesélte el, hogy mit jelentett számára tavaly, a WTA páros-világbajnokságon, Andrea Hlavácková oldalán nyert aranyérem. Szóba kerül akkor az egyéni karrierje is, amelyről úgy nyilatkozott akkor, hogy még mindig az az elsőszámú cél.

Jövőre régi-új partnerével, Mladenoviccsal folytatja a párosban friss világbajnok teniszező.

Ehhez képest ebben a szezonban egyéniben 32 meccse volt idáig, aminek a felét nyerte meg. A Tajvan Opent megnyerte, Monterreyben döntős volt, míg Szencsenben a legjobb nyolcig jutott. Miközben párosban sorban jöttek a sikerek.