hirdetés

Babos Tímea a második fordulóban kikapott korábbi párostársától, a francia Kristina Mladenovictól. A magyar lány így egyesben kiesett a francia nyílt teniszbajnokságon.

babos timea-nso

A csütörtöki összecsapáson a WTA-rangsorban 45. Babos pontatlanabbul játszott a 26. helyen kiemelt ellenfelénél, aki 1 óra 19 perc alatt győzött. Az első játszmában Mladenovic remekül kezdett, gyorsan brékelőnybe került, és 3:0-ra vezetett. Babos azonban ezt követően átvette az irányítást, kétszer is elvette ellenfele adogatását, és 4:3-ra fordított. A sorozatban nyert négy játék után azonban a magyar játékos nem tudott élni előnyével, Mladenovic ismét három game-et nyert sorozatban, így 6:4-re övé lett a szett. A második játszma az elsőhöz hasonlóan rosszul kezdődött magyar szempontból, a francia teniszező 2:1-nél megnyerte riválisa szervajátékát, ez pedig döntőnek bizonyult, ugyanis innen megtartotta előnyét, és 6:3-mal a második szettet is ő nyerte.

Babos Tímea – aki két napja karrierje első főtáblás sikerét aratta a salakpályás Grand Slam-viadalon – női párosban még versenyben van: a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán pénteken a második fordulóban lép pályára a Dominika Cibulkova, Kristen Flipkens szlovák–belga duó ellen.

(Fotó: NSO)