hirdetés

Az UEFA és az emberség
2017-04-13 13:00

Mint arról tegnap is beszámoltunk, a Borussia Dortmund csapatát bombatámadás vagyis inkább támadások érték, melyek következtében Marc Batra csuklója eltört, de szerencsére a többi játékos nem sérült meg. A támadás – mint minden terrorakció – tökéletesen értelmetlen és hasztalan volt, ámde az UEFA viselkedéséért sem fognak Becsületrendet adományozni…

A Dortmund edzője, Thomas Tuchel elmondta, hogy már néhány perccel a merénylet után is arról faggatták őket, készen állnak-e a játékra, mintha csak egy üveget vágtak volna a buszhoz. Utána pedig kaptak egy SMS-t az új időpontról. Keserűen jegyezte meg, hogy nem kaptak elég időt a történtek feldolgozására, de hát nem mondhattak nemet egy BL-meccsre – így aztán nem is csoda, hogy a Dortmund 3-2-es vereséget szenvedett, annak dacára, hogy hazai pályán játszottak, ráadásul az első gól egyértelműen lesről került a hálóba.

A játékosok is sérelmezték, hogy ott kellett lenniük a pályán, hiszen nehezen, vagy egyáltalán nem tudták függetleníteni magukat attól, hogy az életükre törtek. Nem vették figyelembe a lelküket, mintha csak állatok lennének – fogalmazott Tuchel. Különben az UEFA nem először mutat kifejezett érzzéketlenséget terrorcselekményekkel kapcsolatban: a New York-i terrortámadás napján (2001. szeptember 11.) is játékot rendelt el kedden, csak másnap halasztották el a meccseket.

Most már így alakult, meg nem történtté nem lehet tenni a meccset, de igazából az lett volna a sportszerű, ha komolyabb időre halasztják el – elvégre komoly lelki sokkot jelent az, ha az embert meg akarják ölni. Másrészt meg: ez mégiscsak egy játék, amit emberek játszanak, nem kéne olyan szigorúan venni a terminusokat, mint egy partraszállást az Omaha-parton… valószínűleg az UEFA ujjáról sem esett volna le az aranygyűrű, ha kicsit lazítanak a szabályokon.