hirdetés

A 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra utazóknak elég lesz csupán a belépőjegyet megváltani és interneten keresztül szurkolói igazolványt igényelni, ezzel elkerülhetik a vízumkiváltási procedúrát. Az ezt engedélyező törvényt ma írta alá Putyin elnök.

2018-as labdarúgó világbajnokságA szurkolói igazolvány kiváltásához – hasonlóan a 2014-es szocsi téli olimpián alkalmazottakhoz – online kell megadni a személyes adatokat. A dokumentum tíz nappal a torna 2018. június 14-ei kezdete előtt lép életbe és a tíz nappal a zárás utánig, tehát július 25-ig lesz érvényes. A játékosok egyszerűsített vízumot kapnak majd. Putyin már a pályázati időszak alatt garantálta a vízummentességet.

A két évvel ezelőtti ötkarikás játékok előtt is volt példa hasonló akcióra: a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008-as moszkvai döntőjére több tízezer Manchester United- és Chelsea-drukker utazhatott be egyszerű útlevéllel és belépőjeggyel. Persze kérdés, hogy mennyire szívesen mennek majd a szurkolók oda, ahonnan a több száz szurkolónak álcázott verőlegény érkezett idén a franciaországi Eb-re.