hirdetés

Nem hagyja annyiban a doppingvádakat a Honvéd olimpikonja. A kajakozó Dombvári Bence feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, miután pozitív lett a doppingmintája a második olimpiai válogatóversenyen, és emiatt úgy tűnik, elszálltak a riói reményei is.

dombóvári

Horváth Gábor, a Dombvárit is foglalkoztató Budapesti Honvéd SE szakosztály-igazgatója elismerte, hogy versenyzőjük ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyben. Dombvári aki ezúttal is tagadta a tiltott szer használatát azt mondta, maximálisan odafigyel rá, mit vesz be, mit eszik és iszik, ezért valószínűleg beletették, belecsempészték a kulacsomba vagy az ételembe a stanazolol nevű anabolikus szteroidot.

 

Mint ismeretes, az MKKSZ kedden azonnali hatállyal felfüggesztette a riói indulási jogot kiharcoló sportoló versenyzési engedélyét, a hivatalos doppingeljárást pedig a Magyar Antidopping Csoport (MACS) indítja meg rövidesen. A Honvéd kajakosa egyesben és párosban is megnyerte a hazai ötkarikás válogatót 1000 méteren. Az MKKSZ jelezte: a Magyar Antidopping Csoport és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tavaly május óta összesen 45 alkalommal ellenőrizte Dombvárit, s korábban minden mintája negatív lett.