hirdetés

Alighogy visszaköltözött az ausztrál csapat a riói olimpia faluba, egy kisebb tűzeset miatt el kellett hagyniuk az épületet. A mindössze félórás távollétük alatt laptopot és csapatingeket loptak el tőlük.

olimpiai faluAz ausztrálok először be sem akartak költözni a szállásukra, amikor szembesültek vele, hogy az épület gyakorlatilag nincs kész, vezetékek lógnak a falból, és el van dugulva a vécé. Amikor a problémák nagy részét a szervezők orvosolták, a küldöttség mégis beköltözött. Ezután következett a tűzeset, amelyet alkalmi tolvajok kihasznált. A tettesek az egyik hivatalos személy szobájából vittek el egy laptopot, valamint csapatingeket.

Kitty Chiller küldöttségvezető szerint a szervezők megerősített biztonsági felügyeletet tartanak majd náluk, de így is sok az akkreditációval nem rendelkező munkás és takarító a zárt faluban.

– Egy ilyen nagy területen elkerülhetetlenek a lopások, ennek ellenére biztonságban érzik magukat, de csapattagjaikat arra kérték, hogy vigyázzanak értékeikre és zárják a szobájukat – mondta el az ausztrál olimpiai csapat vezetője.

Mario Andrada, az olimpiai játékok szóvivője azzal nyugtatta a sportolókat, hogy megerősítették a biztonsági szolgálatot, és amit befejezik az olimpiai falu 31 épületében a munkálatokat, kevesebb civil lesz a területen.

A héten egy kínai atlétától és operatőrétől lopták el a felszereléseket a szállásra való bejelentkezés közben.