hirdetés

Az Esti Újság jól értesült és írta meg néhány hete, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke az exközrádió elnöke lesz Such György személyében, aki az MSZP-éra idején vezette a Magyar Rádiót. A hokisok új elnökének sok tapasztalata nincs a jég világában, és úgy tudni, sokan kíváncsian várják, mire lesz képes, most a Fidesz hátszelével. A korábbi elnök, Kovács Csaba állítólag azért mondott le többek között, mert a miniszterelnököt legeciző Simicska Lajos közeli embere, jó barátja.

such_gyorgy 2

Such György lett a jégkorongszövetség vezére. Mindezt jó pár napja már megírtuk, amikor a magyar csapat búcsúzott az A-csoporttól a világbajnokságon. Such, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, korábban az MSZP-éra alatt pedig a Magyar Rádió elnöke volt. A Magyar Jégkorong Szövetség tisztújító küldöttgyűlése nem hozott különösebb izgalmakat.

Az Esti Újság információi szerint szó volt róla, hogy Ocskay mestert a fehérvári korongozók főguruját kérik fel a posztra, de ez az ötlet valamilyen oknál fogva dugába dőlt. Nem tudjuk, miért, hisz szakmailag nála jobb embert aligha találtak volna a szövetség élére. Persze az is lehet, hogy a politika inkább mást akart. S így lett Such.

Az 55 éves, közgazdász és újságíró végzettségű vezető egyedüli jelölt volt a posztra. A küldöttektől 95 igen és 32 nem szavazatot kapott, egy pedig érvénytelen volt. Az MJSZ szakmai alelnökének ismét Kolbenheyer Zsuzsannát szavazta meg a tagság, őt egy kivételével mindenki, azaz 127 küldött támogatta. Mindkettejük megbízatása négy évre szól.

Az elnöki posztot tavaly nyár óta átmenetileg betöltő, előtte 13 évig szakmai alelnök Kovács Csaba bejelentette, hogy a jövőben az elnökségi tagságot sem vállalja, állítólag azért is mondott le a korábbi elnök, mert Simicska Lajos közeli ismerőse, és mivel a miniszterelnök és Simicska viszonya elmérgesedett, Kovács jobbnak látta távozni, pedig az ő elnöksége idején jutott fel a magyar csapat a profi, azaz az A-ligába a világbajnokságon.