hirdetés

Mondhatni szépen kezdődött a téli pekingi olimpia, hisz érmet szerzett a magyar rövidpályás vegyes kori csapat annak ellenére, hogy a kanadaiak szó szerint letarolták Kónya Zsófit hátulról. Szép volt lányok, fiúk . Még egy pár érmet hozzatok.

 

Bár titkon mindenki reménykedett, hogy az olimpia első versenynapján magyar éremesély lehet, de hogy ez milyen lesz az nem is számított, csak legyen , hisz a rövid pályás gyorskorcsolya vegyes váltó simán jutott be a döntőbe.
A csapat mind az öt tagja – Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, valamint John-Henry Krueger – jégre lépett már nem sokkal a váltó előtt az egyéni versenyben is.

A döntőben Magyarország mellett Kína, Kanada és Olaszország vehetett részt. Ekkorra nem változtattak a csapaton, Krueger maradt ki az öt sportoló közül.

Ijesztően kezdődött: Jászapáti rögtön az első kanyarban összeakadt egy kanadaival, de mivel ha az első kanyarban történik nagy ütközés, akkor vissza lehet fújni a futamot, ez így is történt. Az újraindítás után óvatosabban kezdett, a negyedik helyen adta át a váltást Kónyának. Az ő feladat az volt, hogy tartsa a helyet, mire átadja Liu Shaoangnak. A fiatalabb Liu a harmadik helyre jött fel, a testvére pedig tartotta ezt a helyet. Sőt, belökte a váltásnál Kónyát a második helyre! De Kónya ez után elesett, amikor hátulról a kanadai ellenfele beleszállt, így az aranyesély elszállt. Sőt minden magyar kesergett a tévé előtt.

A mezőny szétszakadt, Kína bejött az első helyre, az olaszok óriásit hajráztak, de épp lecsúsztak az aranyról.

Az érmes álmainkat azonban a bírók visszahozták. A kanadaiakat ugyanis a videó bíró alapján kizárták, mert a kanadai versenyző volt szabálytalan, amikor összeért Kónyával, Magyarország pedig bronzérmes lett.

Szép volt lányok, szép volt fiúk. Csak így tovább és mér korozzatok össze minél több érmet.

(Csákány)