hirdetés

A 2011-ben atomkatasztrófa sújtotta Fukusima prefektúrában is rendeznek majd baseball- és softballmérkőzéseket a 2020-as tokiói olimpián. Legalábbis ez a terv.
fukusimaAz ötkarikás szervezők szerdán jelentették be, hogy a baseball- és softballtorna több csoporttalálkozóját Fukusima néhány városában tartják meg.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach októberben találkozott Abe Sindzó japán kormányfővel, és javasolta, hogy a térségben is rendezzenek ötkarikás sporteseményeket. Riccardo Fraccari, a Nemzetközi Baseball-Softball Szövetség elnöke a jövő héten tesz látogatást a helyszínen. Ono Hikariko, a szervezőbizottság szóvivője jelezte: a decemberi végrehajtó bizottsági ülésen véglegesítik, hogy Fukusima prefektúrában hol rendezzenek mérkőzéseket.

Több mint öt és fél évvel ezelőtt, 2011. március 11-én 9-es erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti részét, ahol ezt követően szökőár pusztított, amely romba döntötte a fukusimai atomerőmű egy részét is, így a térséget nukleáris katasztrófa is sújtotta.